Friezenteam Avalon, shows, fries, paarden, carrouselrijden

Zwarte Friese paarden gehuld in een zweem van piraterij, rijden een kür op muziek. Deze piratenkür is door de amazones zelf bedacht, geschreven en in de muziek gezet. In de weken die volgden is de kür eerst zonder paarden gelopen en daarna onderdeel voor onderdeel ingeoefend. Tijdens dit proces zijn de puntjes op de i gezet en de lijnen tot op het laatste moment geperfectioneerd. En ook de kleding is geheel in stijl aangeschaft.

Veel leden hebben ruime showervaring op kleine en grote evenementen in binnen- en buitenland. Een hoogtepunt voor de meeste leden is het optreden in Ahoy geweest, waar er 3 dagen in het voorprogramma van de Spaanse rijschool werd gereden. Dit was nog met een andere showgroep.

Met deze ervaring zijn zij Friezenteam Avalon begonnen begin 2018. Ook nieuwe leden vinden hun plek in Friezenteam Avalon, zelfs met jonge paarden.

De kracht van Friezenteam Avalon is het samen bedenken, beslissen en uitvoeren van alle zaken die spelen rondom een showteam. En dat stralen ze uit, één met de paarden, één met elkaar en één met het publiek.