Friezenteam Avalon, shows, fries, paarden, carrouselrijden

Show fokpaardendag Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode reden we de laatste shows voor dit seizoen. Hiervan kwam er een mooie foto in de Mooi Rooi Krant!

Lees meer

Stukje over de try-out in de mooi Son en Breugel krant

Lees meer

De Try-out

Nadat we in januari besloten toch voor het rijden van shows te kiezen begon het creatieve proces.
Wat wordt het thema? Welke kleding past daarbij? Welke oefeningen willen we doen in onze proef? Welke muziek past daarbij?
Het is een flinke klus geweest, maar we zijn trots op het resultaat. Vooral omdat we het allemaal samen hebben gedaan. Iedereen mocht meedenken en alles is in eigen beheer ontworpen/gemaakt.

Er is gekozen voor het thema ‘Pirates’ met spectaculaire muziek uit de films Pirates of the Carribean.
De zelf geschreven proef werd hard geoefend en sinds kort rijden we de proef tijdens de trainingen op maandagavond op de zelf samengestelde muziek.

Ook zijn er al nieuwe leden aangehaakt, waardoor we nu al met 8 in plaats van 6 de show kunnen rijden. Er is nog wel één jong paardje bij, dus dat wordt best spannend tijdens de try-out. Maar wij hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken. Natuurlijk gaan we de proef na de try-out nog verder verfijnen, maar we zijn ervan overtuigd dat we 1 april een mooie show neer gaan zetten.

Kom ook allemaal kijken tijdens de try-out van onze show in het thema ‘Pirates’ tijdens het 45-jarig jubileum van De Rekkendonken (Vleutstraat 10, Liempde).
Onze show staat gepland rond 14.25 uur.

Lees meer

Het begin

Vorig jaar oktober hebben wij een aantal shows mogen rijden in Ahoy. Wij verzorgden het voorprogramma voor de Spaanse Rijschool. Een absoluut hoogtepunt en een unieke ervaring! Wij waren destijds lid van een ander showteam en hebben al enige jaren showervaring. Helaas vanwege professionele geschillen binnen de vereniging hebben wij besloten deze te verlaten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De passie voor het Friese paard, het gezamenlijk naar een doel toe trainen, elkaars gezelligheid, dat wilden we niet missen. Daarom zijn we begin dit jaar gestart met deze nieuwe club. Friezenteam Avalon; Avalon wat in het Keltisch “Eiland van appelen” betekent, is een knipoog naar onszelf. Inmiddels hebben we een nieuwe show geschreven, is kleding besteld en muziek uitgezocht. Flink oefenen en perfectioneren nu, want de eerste shows staan al gepland!
Lees meer